USEIN KYSYTTYÄ

Miksi vastauspalkkioina on arvonta vastaajien kesken eikä palkkio jokaisesta vastaustapahtumasta?

Monesti tutkimuksissa pitää olla runsaasti vastaajia tilastollisen luotettavuuden saavuttamiseksi ja tulosten virhemarginaalin pienentämiseksi. Samalla jokaisen vastaajan käyttämä aika on arvokasta emmekä halua aliarvioida sitä maksamalla senttipalkkioita. Lisäksi tutkimustuloksia voitaisiin helposti kyseenalaistaa, jos vastaajille olisi maksettu vastaamisesta palkkaa. Siksi olemme päätyneet arpomaan erilaisia laadukkaita palkintoja tutkimuksiin osallistuvien kesken.


Miten tutkimusten aiheet määräytyvät kullekin vastaajalle?

Vastaajat valitaan kaikkiin tutkimuksiin aivan satunnaisesti, huomioiden toki sopivuus tutkimuksen toivottuun kohderyhmään (esim. iän mukaan) sekä aikaisempi vastaamiskuormitus. Pyrimme kutsumaan yksittäisen vastaajan tutkimuksiimme mahdollisimman harvoin.

Yhteiskunnalliset tutkimukset eli ns. kansalaismielipiteen kerääminen tehdään vieläkin usein puhelimitse perustuen satunnaisotantaan väestötietojärjestelmästä. Näin saadaan nekin kansalaiset mukaan, jotka eivät internetin kautta halua, kykene tai osaa osallistua, puhelimitse voidaan kuitenkin tavoittaa lähes kaikki.

 

Mitä teen, jos en muista käyttäjätunnusta tai salasanaa?

Käyttäjätunnuksena toimii sähköposti, jota käytit rekisteröitymisen yhteydessä. Siinä tapauksessa, kun sinulla on useampi sähköposti etkä muista mitä sähköpostia käytit rekisteröitymisen yhteydessä. Tarkista mihin sähköpostiin sinulle on tullut tutkimuskutsut, se toimii sinun käyttäjätunnuksenasi. Unohtuneen salasanan ohjeet tulevat sähköpostiin, mutta jos et muista salasanaa tai sähköpostia voit ottaa yhteyttä paneeliylläpitoon ja me autamme asian kanssa.

 

Palkkiot ja maksut 

Internet-paneelissamme arvotaan joka kuukausi noin 1000 euron arvosta kaupan lahjakortteja. Sen lisäksi voi olla tutkimuskohtaisia erityispalkkioita, lahjakortteja eri liikkeisiin, tuotepalkintoja, tai muita kampanjakohtaisia palkkioita, joista on kerrottu erikseen kampanjoiden yhteydessä. Arvonnan voittajille annetaan myös mahdollisuus lahjoittaa osa tai koko voittosumma hyväntekeväisyyteen. 

Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja voittojen lunastuksille on omat ohjeensa jotka lähetetään sähköpostitse arvonnan osuessa kohdallesi. Osa palkkioista toimitetaan postitse kotiin ja osa toimitetaan suoraan sähköpostiin. 

 

Mitä tehdä ihan aluksi?

Ensimmäinen asia, joka Sinun tulee uutena tutkimusvastaajana tehdä, on rekisteröityä vastaajapaneelin jäseneksi. Rekisteröityminen ei velvoita sinua mihinkään, kaikki vastaaminen ja osallistuminen tutkimuksiin on aina täysin vapaaehtoista.

Rekisteröityminen on välttämätöntä, jotta voimme kutsua Sinut osallistumaan tutkimuksiimme - siksi kysymme myös yhteystietojasi. Tutkimuskutsut lähetetään useimmiten sähköpostilla, joskus harvoin tekstiviestinä. Yhteystietojasi käytetään myös palkkioarvontoihin. Lisäksi kysymme jo rekisteröitymisvaiheessa erilaisia taustatietojasi, kuten sukupuolesi, ikäsi jne. Kaikkia näitä tietoja käytetään tutkimusten kohdentamiseen oikeille kohderyhmille ja tutkimustulosten tilastolliseen luokitteluun. On siten erittäin tärkeää, että annat tietosi oikein ja huolellisesti.

 

Rekisteröitymisen jälkeen

Kun olet rekisteröitynyt loppuun asti ja täyttänyt myös taustatietolomakkeen, Sinun ei tarvitse tehdä muuta. Kun jokin uusi tutkimus julkaistaan ja jos tulet valituksi ko. tutkimukseen (vastaajat valitaan yleensä satunnaisesti), lähetämme Sinulle tutkimuskutsun, yleensä aina sähköpostilla tai mahdollisesti joskus tekstiviestillä sisältäen linkin kysymyslomakkeelle.

Voit saada tutkimuskutsuja joskus useammin, joskus harvemmin, keskimäärin ehkä kerran pari kuukaudessa. Kutsujen määrä voi vaihdella paljon eri vastaajilla ja eri vuodenaikoina. Muista kuitenkin, että vastaaminen on täysin aina vapaaehtoista eli kaikkiin tutkimuksiin ei tarvitse pystyä tai ehtiä vastaamaan.

 

Mobiilisovellus discover.now

Suurin osa tutkimuskyselyistämme toimii normaalisti mobiililaitteiden internet-selaimessa. Android ja IOS -käyttöjärjestemiin on saatavilla discover.now -sovellus, jonka voi ladata käyttöönsä sen jälkeen kun on ensin liittynyt Taloustutkimuksen Internet-paneeliin.