USEIN KYSYTTYÄ

HUOM! 

Emme koskaan myy tai markkinoi mitään tutkimusten yhteydessä. Emme myöskään koskaan kysy henkilötunnusta tai pankkitietoja tutkimusten yhteydessä.

 

Mitä tehdä ihan aluksi?

Ensimmäinen asia, joka Sinun tulee uutena tutkimusvastaajana tehdä, on rekisteröityä vastaajapaneelin jäseneksi. Rekisteröityminen ei velvoita sinua mihinkään, kaikki vastaaminen ja osallistuminen tutkimuksiin on aina täysin vapaaehtoista.

Rekisteröityminen on välttämätöntä, jotta voimme kutsua Sinut osallistumaan tutkimuksiimme – siksi kysymme myös yhteystietojasi. Tutkimuskutsut lähetetään useimmiten sähköpostilla, joskus harvoin tekstiviestinä. Yhteystietojasi käytetään myös palkkioarvontoihin. Lisäksi kysymme jo rekisteröitymisvaiheessa erilaisia taustatietojasi, kuten sukupuolesi, ikäsi jne. Kaikkia näitä tietoja käytetään tutkimusten kohdentamiseen oikeille kohderyhmille ja tutkimustulosten tilastolliseen luokitteluun. Siksi on erittäin tärkeää, että annat tietosi oikein ja huolellisesti.

 

Rekisteröitymisen jälkeen

Kun olet rekisteröitynyt loppuun asti ja täyttänyt myös taustatietolomakkeen, Sinun ei tarvitse tehdä muuta. Kun jokin uusi tutkimus julkaistaan ja jos tulet valituksi kyseiseen tutkimukseen (vastaajat valitaan yleensä satunnaisesti), lähetämme Sinulle tutkimuskutsun, yleensä aina sähköpostilla tai mahdollisesti joskus tekstiviestillä sisältäen linkin kysymyslomakkeelle.

Voit saada tutkimuskutsuja joskus useammin, joskus harvemmin, keskimäärin ehkä kerran pari kuukaudessa. Kutsujen määrä voi vaihdella paljon eri vastaajilla ja eri vuodenaikoina. Muista kuitenkin, että vastaaminen on täysin aina vapaaehtoista eli kaikkiin tutkimuksiin ei tarvitse pystyä tai ehtiä vastaamaan.

 

Miksi vastauspalkkioina on arvonta vastaajien kesken eikä palkkio jokaisesta vastaustapahtumasta?

Monesti tutkimuksissa pitää olla runsaasti vastaajia tilastollisen luotettavuuden saavuttamiseksi ja tulosten virhemarginaalin pienentämiseksi. Jokaisen vastaajan käyttämä aika on arvokasta emmekä halua aliarvioida sitä maksamalla senttipalkkioita. Lisäksi tutkimustuloksia voitaisiin helposti kyseenalaistaa, jos vastaajille olisi maksettu vastaamisesta palkkaa. Siksi olemme päätyneet arpomaan erilaisia laadukkaita palkintoja tutkimuksiin osallistuvien kesken.


Miten tutkimusten aiheet määräytyvät kullekin vastaajalle?

Vastaajat valitaan kaikkiin tutkimuksiin aivan satunnaisesti, huomioiden toki sopivuus tutkimuksen toivottuun kohderyhmään (esimerkiksi iän mukaan) sekä aikaisempi vastaamiskuormitus. Pyrimme kutsumaan yksittäisen vastaajan tutkimuksiimme mahdollisimman harvoin.

Yhteiskunnalliset tutkimukset eli ns. kansalaismielipiteen kerääminen tehdään vieläkin usein puhelimitse. Niitä varten otokset muodostetaan satunnaisesti vastaamaan Manner-Suomen väestöä. Näin saadaan mukaan nekin kansalaiset, jotka eivät internetin kautta halua, kykene tai osaa osallistua, puhelimitse voidaan kuitenkin tavoittaa lähes kaikki.

 

Tutkimustulokset ja muut ajankohtaiset

Tutkimustuloksia julkaistaan asiakkaiden omilla kanavilla, Taloustutkimuksen verkkosivuilla ”Ajankohtaiset” osiossa ja sosiaalisessa mediassa. Voit myös tilata kuukausittain tulevan uutiskirjeen verkkosivuiltamme, jossa on tietoa tutkimustuloksista, selvityksiä tutkijoilta ja muita ajankohtaisia asioita.

 

Mitä teen, jos en muista käyttäjätunnusta tai salasanaa?

Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoite, jota käytit rekisteröitymisen yhteydessä. Jos sinulla on useampi sähköpostiosoite etkä muista, mitä niistä käytit rekisteröitymisen yhteydessä: tarkista, mihin sähköpostiin tutkimuskutsut ovat tulleet sinulle, kyseinen osoite käyttäjätunnuksesi. Ohjeet salasanan palauttamiseksi tulevat sähköpostiisi. Jos et muista salasanaasi tai sähköpostiosoitettasi, voit ottaa yhteyttä paneeliylläpitoon, me autamme kyllä.

 

Palkkiot ja maksut 

Internet-paneelissamme arvotaan joka kuukausi noin 1000 euron arvosta kaupan lahjakortteja. Sen lisäksi voi olla tutkimuskohtaisia erityispalkkioita, lahjakortteja eri liikkeisiin, tuotepalkintoja tai muita kampanjakohtaisia palkkioita, joista on kerrottu erikseen kampanjoiden yhteydessä. Arvonnan voittajille annetaan myös mahdollisuus lahjoittaa osa tai koko voittosumma hyväntekeväisyyteen. 

Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja voittojen lunastuksille on omat ohjeensa, jotka lähetämme sinulle sähköpostilla arvontavoiton osuessa kohdallesi. Osa palkkioista toimitetaan postitse kotiin ja osa toimitetaan sähköpostiin. 

Voittajat julkaistaan myös "Arvonnan voittajat" osiossa.

 

Sosiaalinen media 

Voit seurata Taloustutkimusta Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja LinkedIn:issä

Seuraamalla kanavia pysyt ajantasalla ajankohtaisista asioista ja tutkimustuloksista!